Спортивне харчування від Українського та зарубіжних виробників
  • 066 310 33 98
  • 066 726 53 02
  • 096 115 05 84
  • 063 148 27 87
  • Замовити дзвінок

Натуральний протеїн: його роль організмі

Натуральний протеїн: його роль організмі

Під словом "протеїн" слід розуміти білок. Саме цю речовину ми отримуємо, починаючи з грудного віку. Він грає одну з найважливіших ролей для людського організму, адже бере участь у побудові клітин, тканин та всіх важливих органів.

Білок – речовина, яку людина повинна в обов'язковому порядку отримувати з їжею (у середньому 1,3-1,5 грам на кілограм ваги), проте існує категорія людей, які витрачають більше за середньостатистичні 2000 ккал і їм потрібно 2-2,2 г/ кг на день. Це спортсмени, які можуть спалювати до 800 ккал за годину тренування. У таких ситуаціях потрібно заповнювати втрати білка за рахунок спеціального спортивного харчування, яке представлене протеїном та іншими продуктами.

Протеїн – натуральний продукт

Багато людей, які не надто обізнані в цьому питанні, вважають, що протеїн – синтетична добавка і прирівнюють його до стероїдів. Однак все зовсім не так.

Вся протеїнова продукція виготовляється виключно з натуральної сировини та ділиться на:

  • Сироватковий протеїн отримують під час пастеризації молочної сироватки. Може бути у вигляді гідролізату, ізоляту та концентрату. Найбільш простим і популярним є концентрат, що містить 70% чистого білка та швидко засвоюється.
  • Казеїновий виробляється у двох різновидах – міцелярний казеїн та казеїнат кальцію. Це своєрідний «протеїн для тих, хто худне». Вони вирізняються повільним засвоюванням і забезпечують тривале почуття ситості.
  • Яєчний відрізняється збалансованим складом амінокислот і засвоюється трохи швидше за казеїн.
  • Соєвий відноситься до розряду низькоякісних, оскільки має рослинне походження. Це досить алергенний препарат.
  • Колагеновий протеїн використовується в суміші і є «будівельним матеріалом» для шкіри, сполучної тканини і зв'язок.
  • Комплексний поєднує кілька різновидів протеїнів швидкого і повільного засвоєння.

Переваги молочного протеїну

Більшість компонентів спортивного харчування виробляють саме з молока, так як воно має збалансований склад корисних речовин, та й вартість має більш бюджетну, ніж м'ясо, яйця та інші білковмісні продукти. До речі, у сумішах для немовлят також використовується молочна продукція, яка відрізняється від чистого протеїну лише пропорцією вуглеводів та білків. Саме з цієї причини у 90-х роках спортсмени широко використовували дитячі суміші, адже протеїн був іноземного виробництва та мав надто велику вартість.

Молочний сироватковий протеїн та казеїн – найбільш оптимальні для щоденного вживання людьми, які ведуть активний спосіб життя, у тому числі спортсмени. Сироватковий допомагає швидко заповнити білкові запаси організму за рахунок швидкого засвоєння. Казеїновий можна застосовувати в тому випадку, якщо є велика перерва між їжею.

Якщо Ви хочете купити протеїн натуральний, який вирізнявся б високою якістю та оптимальною концентрацією білка, зробити це можна в інтернет-магазині «Гадяцький протеїн», де представлена ​​сертифікована продукція від відомих виробників.

// // Онлайн курсы IT